Svensk Spoltjänst AB

Stopp i avloppet Danderyd

Spoltjänst - Vi hjälper dig med Stopp i avloppet i Danderyd

Det händer oss alla med jämna mellanrum. När vi står och diskar och märker att vattnet slutar virvla ner i röret. När vi duschar och märker hur vattnet börjar stiga över våra fötter. Stopp i avloppet drabbar alla hem och arbetsplatser i Danderyd med jämna mellanrum. För
dessa problem finns vi på Spoltjänst!

Har du fått stopp i avloppet köket? Du behöver inte oroa dig, det är ett vanligt problem som många människor erfar någon gång i livet. Som tur är kan problemet bokstavligen lösas med ganska enkla medel.

Precis som med alla problem är det bäst att försöka åtgärda problemet redan innan det har hunnit växa sig stort. Om du vill motverka risken att få stopp i avloppet i köket finns det några tips som kan hjälpa dig på vägen mot renare rör. Vi tipsar även om vad du enkelt kan göra själv om det har gått så långt att rören faktiskt verkar ha kloggat igen.

Behöver du hjälp med stopp i avloppet i Danderyd? Kontakta oss på Spoltjänst så hjälper vi dig! Du når oss på telefonnummer 011 – 33 00 22.

Det finns flera olika anledningar till varför man får stopp i avloppet i Danderyd  Ofta kan det förstås ha att göra med att det lagras fett och oljor från matlagningen i rören. Något som till slut kan orsaka stopp. I andra fall kan stoppet i avloppet i Sollentuna bero på lägre
vattentemperatur och/eller minskat vattenflöde. Man bör alltid, då man får stopp i avloppet, kontakta ett företag vars expertis är just avloppsrensning. Ett företag som Spoltjänst, helt enkelt!

Hos Spoltjänst arbetar bransch-experter med över tre decenniers erfarenhet av att fixa stopp i avlopp i Danderyd  Vi har mött alla tänkbara problem som man kan få i avlopp och vet därför vad som krävs för att lösa dem. Dessutom erbjuder vi också hjälp med att förebygga stopp i avloppet i Danderyd. För att vara ett av branschens mest pålitliga företag behöver man kunna leverera på olika plan. Det är därför viktigt för oss på Spoltjänst att erbjuda tjänster som håller genomgående hög kvalitet. Vi erbjuder:

Lång erfarenhet och goda referenser
Spoltjänst är ett av de mest välrenommerade och erfarna företagen i branschen. Våra proffs har fixat stopp i avloppet för privatpersoner och företag i Danderyd i 30 års tid. Och under dessa år har vi lyckats samla på oss en lång rad goda referenser.

Expertis och kvalitet
På Spoltjänst tummar vi aldrig på kvaliteten. Vi går alltid in i arbetet till 100%, med största möjliga fokus och med den bästa utrustningen. Detta gäller oavsett om vi arbetar med ett litet uppdrag på ett fritidshus eller fixar stoppen i avloppen i en betydligt större fastighet i Danderyd Det är därför vi alltid kan garantera bästa resultat till alla kunder.

Miljömedvetenhet och gröna alternativ
Vi undviker i så stor utsträckning som möjligt att använda oss av kemikalier när vi rensar stopp i avlopp i Danderyd Om arbetet kan utföras med goda resultat utan att äventyra miljön så väljer vi den klimatsmarta metoden.

Stopp i köket? Ajour - Dygnet Runt

Man vet aldrig när olyckan är framme. Stopp i avloppet kan uppstå när som helst, och det kommer naturligtvis alltid olägligt. Inte nog med att stopp i avloppet är irriterande.
Det kan också vara mycket skadligt för hela rörsystemet om det inte behandlas på korrekt sätt och inom kort. Skadorna kan i sin tur kosta fastighetsägaren mycket pengar, och därför är det viktigt att åtgärda så snart som möjligt. Eftersom stopp i avloppet inte tar hänsyn till våra arbetstider så vill vi finnas tillgängliga när helst det uppstår. Vi erbjuder därför Rörjour & VVS-Jour 24 timmar om dygnet till alla.

Detta gäller alla dagar, utan undantag, hela året om. Vi utför dessutom alla olika typer av akuta spolnings-tjänster. Det kan vara allt ifrån låga vattentryck till högtrycksspolning, detsamma gäller variation av temperaturer. När vi blir kontaktade för rörjour tar vi med oss utrustning som gör att vi även kan utföra rörinspektion om det behövs. Du finner mer om våra tjänster inom rörinspektion längre ner.

Behöver du hjälp med stopp i avloppet med väldigt kort varsel? Kontakta oss på Spoltjänst på telefonnummer 011 – 33 00 22 så hjälper vi dig – oavsett vilken dag på året det är och vilken tid det är på dygnet!

Tips & Trix du kan göra själv

Har du fått stopp i avloppet köket? Du behöver inte oroa dig, det är ett vanligt problem som många människor erfar någon gång i livet. Som tur är kan problemet bokstavligen lösas med ganska enkla medel.

Precis som med alla problem är det bäst att försöka åtgärda problemet redan innan det har hunnit växa sig stort. Om du vill motverka risken att få stopp i avloppet i köket finns det några tips som kan hjälpa dig på vägen mot renare rör. Vi tipsar även om vad du enkelt kan göra själv om det har gått så långt att rören faktiskt verkar ha kloggat igen.

Detta är en av de allra vanligaste anledningarna till att rören i köket kloggar igen. När vi lagar mat använder vi oss av olja, margarin, smör och andra typer av fett. Många av oss har för vana att skölja av tallrikar och stekpannor i vasken efter måltiden, vilket gör att allt fett åker rakt ned i avloppet. En enda tallrik gör inte särskilt stor skillnad men om du räknar ihop hur många måltider du och din familj äter på en dag, en vecka, en månad och ett år samlar de där avsköljningarna snart ihop sig till en större mängd fett. Detta är dock enkelt att åtgärda, skrapa av din tallrik i soporna istället. Behöver du ändå spola ned lite fett, gör det alltid med varmt vatten istället för kallt. När fett stelnar i rören kan det bli väldigt hårt och sitta fast på insidan av rören i många år, vilket gör att andra partiklar kan fastna lättare.

Verkar det ändå som att du har fått stopp i avloppet i köket och vet du inte hur du kan åtgärda det? Förhoppningsvis har inte problemet hunnit långt ned i rören utan kan ha stannat nära själva diskhon. Om du öppnar luckorna under diskhon och tittar på rören ser du ett vattenlås. Det kan du själv avlägsna med hjälp av vanliga verktyg som skruvmejsel och en skiftnyckel. Skruva försiktigt bort vattenlåset och rensa bort den oönskade smutsen som befinner sig där. Tänk på att inte spola ned smutsen i rören igen, släng den istället i soporna. När du väl har rensat vattenlåset kan det vara bra att skölja den ordentligt med något diskmedel som är fettlösande, så att du verkligen får bort alla fettpartiklar. Var försiktig även när du skruvar tillbaka vattenlåset och se till att tätningsringen sluter tätt. Testa vattenflödet försiktigt i början, så att du inte får en vattenläcka. Om ditt vattenlås var relativt rent när du såg insidan kan du nog tyvärr konstatera att problemet ligger längre ned i rören.

Verkar ditt problem sitta längre ned i rören? Ta hjälp av en vaskrensare för att nå lite längre. En vaskrensare kallas även för avloppsrensare och består av en sugkopp av gummi som är fastsatt på ett skaft av trä eller metall. När du trycker ned sugkoppen mot avrinningshålet bildas ett vakkum som med hjälp av det påföljande undertrycket kan göra så att smutspartiklar och avfall lossnar. Denna metod kan fungera om det förmodade stoppet ligger nära avrinningshålet och vattenlåset, men det har ingen verkan om stoppet är längre ned i rören. En vaskrensare kan behöva lite hjälp på traven, därför kan du skölja igenom rören med hett vatten och några droppar fettlösande medel innan du använder vaskrensaren. Tänk på att sugkoppens mynning måste sluta helt tätt mot underlaget, annars skapas inte trycket.

Man behöver inte använda miljöfarliga gifter för att lösa upp stopp i avloppet .  Det finns ett antal produkter som är riktiga klassiker när det kommer till fettlösning. Så, har du fått stopp i avloppet leta då upp diskmedel, ättika och bikarbonat och använd dessa för att lösa problemet!

En vanlig huskur som ofta fungerar är att använda en hink vatten och ösa direkt ner i toan. På så sätt kan ett tryck uppstå som gör att stoppet i avloppet i Danderyd kan lösas upp.

Fungerar inte vattentricket kan man pröva nästa steg i ordningen. Nämligen att använda sig av en pump eller vaskrensare för att få bort stoppet.

Dags för det tunga artilleriet? Tro det eller ej, men diskmedel kan faktiskt lösa många av de allra värsta stoppen i avlopp i Danderyd  Använd hett vatten och tillsätt diskmedel som du sedan häller i toaletten. Vänta sedan på att det ska verka.

Vissa människor har haft lyxen att aldrig uppleva stopp i rören när de står i duschen, men de är inte många. Detta tillhör en av de absolut vanligaste typerna av stopp i avloppen i Danderyd  Hår och andra typer av avlagringar har helt enkelt gjort att det blir igenbommat
och att vattnet inte kan rinna undan. Då är det bara att kavla upp ärmarna! Bort med silen och på med gummihandskar. Nu är det dags för dig att ge dig ner och rota i avloppet. Se till att få bort så mycket hår och annat klet som du kan. Det är äckligt men nödvändigt.

Har du försökt med allt utan att lyckas få bort stoppet i ditt avlopp i köket? Ibland hinner problemen växa sig för stora för att man själv ska kunna ta hand om dem, då är det bra att ta hjälp av kunniga inom området. Vi på Spoltjänst kan hjälpa dig med rörinspektion, slamsugning och spolning om ditt problem har växt. Välkommen!