Svensk Spoltjänst AB

Stopp i avlopp jour

Stopp i avlopp jour? Anlita då oss!

Det finns olika typer av tecken och indikationer på när det kan vara läge att spola avlopp jour. Oftast kan dessa härröras till dålig lukt och vattenflöde som är begränsat. Om du inte har möjlighet att lösa detta själv, så är det en bra indikation på att få hjälp med avloppspolning.

Hos Spoltjänst arbetar bransch-experter med över tre decenniers erfarenhet av att fixa stopp i avlopp. Vi har mött alla tänkbara problem som man kan få i avlopp och vet därför vad som krävs för att lösa dem. Dessutom erbjuder vi också hjälp med att förebygga stopp i avloppet. Detta genom att vi regelbundet underhåller och spolar rören.

Några vanliga tecken på att det kan vara dags att ta hjälp av oss:

Det är viktigt att man tar ovanstående tecken på allvar då dålig avrinning exempelvis kan öka risken för översvämning, läckage och fuktskador på lång sikt. Något som alla fastighetsägare vill undvika, då det ofta innebär stora kostnader och besvär. Genom att spola avloppen kontinuerligt så kan man förebygga och undvika att dessa problem uppstår.

stopp i avlopp jour

Tips som du kan göra själv

Första metoden är väldigt simpel. Ta diskmedel och häll ner det i avloppshålet och sedan spola varmt vatten under en längre period. Detta kan lösa upp proppen så vattnet börjar rinna som vanligt igen.

Om inte det funkar kan du testa med en vaskrensare. Tidigare hade många vaskrensare hemma men har du inte det kan du köpa en på Bauhaus eller Clas Ohlson. Om problemet är i köket ska du först täcka för avrinningshålet. Sedan sätter du fast vaskrensaren över avloppshålet och fyll diskhon till hälften med vatten.

Pumpa därefte med vaskrensaren. Pumpningen kommer göra att det uppstår en luftrörelse i rören vilket gör att proppen lossnar. När det är gjort är det viktigt att du avlsutar med att spola mycket vatten. Har du två diskhon ska du sätta för en plugg i den andra och täcka avrinningshålet innan du börjar pumpa i den andra diskhon.

Nästa steg är att testa med ett rensband. Rensband finner du i bygghandeln och är ett band av metall som du kan föra ner i avloppet. I diskhon kan du vara lite mer hårdhänt men om det är i toaletten måste du vara lite försiktig så du inte skadar porslinet eller om du har gjutjärnsrör. Man behöver nämligen trycka sig igenom stoppet för att det ska lossna.

Men ibland är inte problemet i den synliga delen av avloppsrören. Ibland sitter stoppet längre ner i avloppsrören och då behöver man ta in professionell hjälp.

Om man har kommit fram till att problemet sitter längre ner i avloppet och du har testat metoder vi har beskrivit innan rekommenderar vi att du tar hjälp av oss. Att trycka spola ledningarna är ett bra miljövänligt alternativ som man kan göra. Har man gamla rör, till exempel av gjutjärn, kan det vara bra att boka in en rörinspektion. Det kan nämligen vara så att det finns andra problem relaterade till stoppet.

Hur fungerar avloppsspolning när det är stopp i avlopp jour?

När man avloppspolar ett avlopp så sprutas avloppen med vatten med ett mycket högt tryck. På så sätt renas avloppsledningarna från smuts, avlagringar, fett, smuts, rester som fastnat och annat som kan finnas i avloppen som inte ska vara där.

Med hjälp av spolbilarna, som är utrustade med kraftfulla pumpar, spolas ditt avlopp med ett kraftigt vattentryck. Vattnet löper längs med slangen och med hjälp av ett rörligt munstycke i slutet av slangen så spolas sedan rören rena. Med avloppspolning blir ditt avlopp snabbt bättre fungerande.

Efter utförd rörspolning så kan man räkna med avsevärt bättre vattenflöde som gör att rörledningarna återställs till ett mer normalt tillstånd och vattenflöde. Utöver det stora vattentrycket så kan diverse munstycken hjälpa till att rena avloppsledningarna. Och är det avloppstopp som är riktigt besvärliga så har de flesta rörmokare och spolfirmor också filmutrustning som gör att det går att filma och på så sätt se avloppens skick.

Vilka områden jobbar ni inom?

Vi utför stamspolning Stockholm, Gävle, Sandviken, Tierp, Uppsala, Sollentuna, Danderyd, Täby, Märsta, Sigtuna, Järfälla, Vallentuna, Lidingö, Huddinge, Farsta, Tyresö, Nacka, Värmdö och i många fler områden i Stockholm. Vi har flera spolbilar som är redo för stamspolning och andra uppdrag så tveka inte att kontakta oss här eller följ oss gärna på sociala medier!