Svensk Spoltjänst AB

Spola avlopp Gävle

Ring oss i Gävle på: 011-33 00 22

spola avlopp Gävle

Behöver du spola avlopp Gävle? Anlita oss gärna då!

Spola avlopp Gävle? Det finns olika typer av tecken och indikationer på när det kan vara läge att spola avlopp. Oftast kan dessa härröras till dålig lukt och vattenflöde som är begränsat. Om du inte har möjlighet att lösa detta själv, så är det en bra indikation på att få hjälp med avloppspolning.

Vi rycker ut och hjälper dig omgående oavsett om du fått akuta problem med läckage, stopp i avlopp, rörledningsproblem, eller andra problem med ditt avlopp och ledningar. För oss är inget problem för litet och vi är måna om att snabbt kunna lösa ditt problem oavsett vad det är eller var i Gävle du befinner dig.

Några vanliga symptom på att det kan vara dags för avloppsspolning i Gävle:

Stopp i köksavloppet, rör som har slammat igen, frusit sönder eller på annat sätt havererat tar ingen hänsyn till om det är kvällstid eller helgdagar. Därför har vi jour och är redo att hjälpa dig dygnet runt, året om. Ring oss direkt när skadan uppstått, eller när du märker att vattnet inte rinner undan som det ska. Ju snabbare vi kan åtgärda problemet desto mindre risk för omfattande och kostsamma skador på din fastighet! Vissa akutproblem kan du faktiskt förebygga genom att underhålla avloppet och spola avloppsrören på rätt sätt.

Hur går det till att spola avlopp Gävle?

När man spolar avlopp Gävle så sprutas avloppen med vatten med ett mycket högt tryck. På så sätt renas avloppsledningarna från smuts, avlagringar, fett, smuts, rester som fastnat och annat som kan finnas i avloppen som inte ska vara där.

Med hjälp av spolbilarna, som är utrustade med kraftfulla pumpar, spolas ditt avlopp med ett kraftigt vattentryck. Vattnet löper längs med slangen och med hjälp av ett rörligt munstycke i slutet av slangen så spolas sedan rören rena. Med avloppspolning blir ditt avlopp snabbt bättre fungerande.

Efter utförd rörspolning så kan man räkna med avsevärt bättre vattenflöde som gör att rörledningarna återställs till ett mer normalt tillstånd och vattenflöde. Utöver det stora vattentrycket så kan diverse munstycken hjälpa till att rena avloppsledningarna. Och är det avloppstopp som är riktigt besvärliga så har de flesta rörmokare och spolfirmor också filmutrustning som gör att det går att filma och på så sätt se avloppens skick. Följ oss gärna på sociala medier eller kontakta oss här!

Vilka områden mer än Gävle jobbar ni inom?

Vi utför stamspolning Stockholm, Gävle, Sandviken, Uppsala, Tierp, Sollentuna, Danderyd, Täby, Märsta, Sigtuna, Järfälla, Vallentuna, Lidingö, Huddinge, Farsta, Tyresö, Nacka, Värmdö och i många fler områden i Stockholm. Vi har flera spolbilar som är redo för stamspolning och andra uppdrag så tveka inte att kontakta oss!

Skötselråd

Tops, bindor, tamponger, hushållspapper & servetter bidrar till att orsaka allvarliga stopp i avloppet. I ett hus med äldre rör kan föremålen fastna i ojämna rörskarvar och i hus med moderna snålspolande toaletter innebär den mindre mängden vatten att föremålen inte spolas bort.

Dagens snålspolande toaletter är bra för miljön men inte för dina rör. Vattenmängden räcker inte för att forsla bort toalettpappret. Rören är dimensionerade för större mängder vatten. Om pappret inte sköljs bort torkar det snart in i röret och orsakar problem då det stoppar upp. Spola därför en extra gång!

Titta och lyssna på toaletten då du spolar. Om vattnet inte rinner i en jämn takt utan liksom gungar ner, eller om du hör kluckande ljud efter du spolat har det börjat samlats skit i rören som behöver spolas bort innan. Detta gör du genom en villaspolning med högtryck. Om problemen visar sig vara större än så kan man även låta fräsa rören.

Att man inte ska hälla ut matfett i vasken är förhoppningsvis självklart i dag. Men tänk på att även mattallrikarna har kvar lite fett när du sköljer av dem och med tiden kan det bilda kraftiga, hårda beläggningar på rörens insida. Undvik det genom att spola med varmt vatten och alltid låta vattnet rinna ett tag efteråt så att fettet får en chans att rinna bort till huvudstammen.

Illaluktande avlopp och stopp i vasken kan bero på dåligt rensat vattenlås under vasken och golvbrunn i duschen. Ofta samlas hår och tvålrester i skarvar och rörböjar. Därför bör du rensa vattenlås och golvbrunn regelbundet, gärna var tredje månad.