Rörmokare Upplands Väsby

Rörmokare Upplands Väsby – Vi löser stopp i avlopp

Boka tid Rörmokare Upplands Väsby!

Hej och välkommen till oss på Spoltjänst har ni problem med erat avlopp hemma I er lägenhet villa eller brf kan det vara dags för en rörmokare rensa avlopp. Och ni fått problem med dina igensatta rör som bildats efter år av användande och en allt mer illaluktande stank, är en rörmokare rensa avlopp mer eller mindre ett måste för ert boende. Om det börjar klucka ur avloppen, rinner sakta eller stopp är det en bra ide att man tar kontakt med någon av våra medarbetar på så hjälper dom er att boka en  bra rörmokare rensa avlopp.

Om vattnet rinner av långsammare kan det vara en indikation på att det börjar bli slagg eller belägg i rören och då blir det mindre utrymme för vattnet att rinna undan och då är ett bra alternativ att boka en bra rörmokare rensa.  Det behöver inte heller vara stopp för att boka Rörmokare Upplands Väsby rensa avlopp, det är även bra att göra det i förbyggnaden syfte.

Erfarna Rörmokare i Upplands Väsby

När vi skickar en Rörmokare Upplands Väsby rensa avlopp så spolar hen ert avlopp i olika etapper, kanske har du stopp i golvbrunnen. Det är då vanligt att nRörmokare rensa avlopp med Högtryck från källare upp till avluftningen varpå man går in i samtliga badrum/wc och kök m.m. därefter avslutar vi med bottenledningen för att förhindra stopp efter vår spolning,. Nyckelhantering och avisering sköter vi på Spoltjänst om så önskas. Efter att vi har utfört underhållsspolning av en fastighet redovisar vi vad vi gjort och var vi varit samt vilka eventuella problem som uppstått.

När du anlitar våra erfarna Rörmokare Upplands Väsby rensa avlopp uppdrag får ni alltid ett 100% utfört arbete och dina rör blir som nya. Dessutom vill vi att ni ska veta att det är alltid en garanti på att arbetet är fackmannamässigt utfört. Vår erfarenhet gör att vi är proffs på det vi gör och våra rörmokare rensa avlopp med stolthet och bästa kunskapen samt senaste tekniken.

HUR OFTA BÖR MAN SPOLA STAMMARNA I EN FASTIGHET?

Stamspolning utförs normalt med en intervall på 5-15 år beroende på
stammarnas skick och hur de används. Kontakta oss idag för mer information och för att få en offert på det arbete ni behöver hjälp med.

Tips & trick för stopp i avloppet:

-Undvik att spola ner fett

Detta är en av de allra vanligaste anledningarna till att rören i köket kloggar igen. När vi lagar mat använder vi oss av olja, margarin, smör och andra typer av fett. Många av oss har för vana att skölja av tallrikar och stekpannor i vasken efter måltiden, vilket gör att allt fett åker rakt ned i avloppet. En enda tallrik gör inte särskilt stor skillnad men om du räknar ihop hur många måltider du och din familj äter på en dag, en vecka, en månad och ett år samlar de där avsköljningarna snart ihop sig till en större mängd fett. Detta är dock enkelt att åtgärda, skrapa av din tallrik i soporna istället. Behöver du ändå spola ned lite fett, gör det alltid med varmt vatten istället för kallt. När fett stelnar i rören kan det bli väldigt hårt och sitta fast på insidan av rören i många år, vilket gör att andra partiklar kan fastna lättare.

-Undvik att spola ned matrester

Denna punkt har samma orsak som föregående. När du spolar ned matrester i vasken riskerar de att fastna på insidan av rören, vilket gör att tillströmningen för vattnet blir trängre och stopp kan bildas. I vardagens stress kan det vara frestande att trycka ned de där små lökbitarna i mynningen i diskhon, i tron att man därmed är av med problemet. I själva verket kan man ha gjort saken svårare för sig själv, även om man inte ser det med blotta ögat. Även här är åtgärden enkel, ta istället din vaskrensare i plast och håva upp de små matresterna, för att sedan slänga dem i komposten eller sopen. Investera i en praktisk rensare om du inte redan äger en, eller ta en bit hushållspapper så länge. Många kräsna undviker att ta i matrester men tyvärr riskerar problemet bara att växa om du skyfflar det under mattan, eller ned i avrinningshålet.

-Rensa vattenlåset

Verkar det ändå som att du har fått stopp i avloppet i köket och vet du inte hur du kan åtgärda det? Förhoppningsvis har inte problemet hunnit långt ned i rören utan kan ha stannat nära själva diskhon. Om du öppnar luckorna under diskhon och tittar på rören ser du ett vattenlås. Det kan du själv avlägsna med hjälp av vanliga verktyg som skruvmejsel och en skiftnyckel. Skruva försiktigt bort vattenlåset och rensa bort den oönskade smutsen som befinner sig där. Tänk på att inte spola ned smutsen i rören igen, släng den istället i soporna. När du väl har rensat vattenlåset kan det vara bra att skölja den ordentligt med något diskmedel som är fettlösande, så att du verkligen får bort alla fettpartiklar. Var försiktig även när du skruvar tillbaka vattenlåset och se till att tätningsringen sluter tätt. Testa vattenflödet försiktigt i början, så att du inte får en vattenläcka. Om ditt vattenlås var relativt rent när du såg insidan kan du nog tyvärr konstatera att problemet ligger längre ned i rören.

-Ta hjälp av en vaskrensare

Verkar ditt problem sitta längre ned i rören? Ta hjälp av en vaskrensare för att nå lite längre. En vaskrensare kallas även för avloppsrensare och består av en sugkopp av gummi som är fastsatt på ett skaft av trä eller metall. När du trycker ned sugkoppen mot avrinningshålet bildas ett vakkum som med hjälp av det påföljande undertrycket kan göra så att smutspartiklar och avfall lossnar. Denna metod kan fungera om det förmodade stoppet ligger nära avrinningshålet och vattenlåset, men det har ingen verkan om stoppet är längre ned i rören. En vaskrensare kan behöva lite hjälp på traven, därför kan du skölja igenom rören med hett vatten och några droppar fettlösande medel innan du använder vaskrensaren. Tänk på att sugkoppens mynning måste sluta helt tätt mot underlaget, annars skapas inte trycket.

-Ta hjälp av en professionell

Har du försökt med allt utan att lyckas få bort stoppet i ditt avlopp i köket? Ibland hinner problemen växa sig för stora för att man själv ska kunna ta hand om dem, då är det bra att ta hjälp av kunniga inom området. Vi på Spoltjänst kan hjälpa dig med rörinspektion, slamsugning och spolning om ditt problem har växt. Välkommen!

Ring oss – om du har stopp i avloppet- Rörmokare Upplands Väsby!

Inspektionskamera avlopp

Rörmokare Upplands Väsby – Hjälpen är nära!

Spoltjänst

    Rörmokare stopp i avlopp

    Rörmokare stopp i avlopp

    Rörmokare stopp i avlopp

    Välkommen till oss på Spoltjänst när ni rörmokare stopp i avlopp hemma I er lägenhet villa eller brf kan det vara dags för en rörmokare rensa avlopp. Och ni fått problem med dina igensatta rör som bildats efter år av användande och en allt mer illaluktande stank, är en rörmokare rensa avlopp mer eller mindre ett måste för ert boende. Om det börjar klucka ur avloppen, rinner sakta eller stopp är det en bra ide att man tar kontakt med någon av våra medarbetar på så hjälper dom er att boka en bra rörmokare rensa avlopp.

    Om vattnet rinner av långsammare kan det vara en indikation på att det börjar bli slagg eller belägg i rören och då blir det mindre utrymme för vattnet att rinna undan och då är ett bra alternativ att boka en bra rörmokare rensa. Det behöver inte heller vara stopp för att boka Rörmokare Upplands Väsby rensa avlopp, det är även bra att göra det i förbyggnaden syfte.