Svensk Spoltjänst AB

Stamspolning Stockholm

Få ett professionellt och effektivt sätt att rensa avloppsrören – med stamspolning. Vårt team är experter på högtrycksvattenspolning, vilket möjliggör en skonsam, snabb och icke-förstörande teknik för att rensa tillslutna avloppsrör. Inte bara tar det bort blockeringar, något som ger effektivitet och längre livslängd för dina rördelar, men det är även miljövänligare.  Som fastighetsägare eller BRF  behöver du se till att avloppen i fastigheterna spolas regelbundet, cirka 5 års intervall. Det förlänger livslängden på rören & görs för att undvika stopp i avloppen.

Stamspolning i Stockholm av avloppsstammar för BRF och sammfällighetsföreningar

Stamspolning innebär att stammar, stickledningar mot stammar samt avluftning rengörs inifrån. Normalt spolar man från kök, badrum och toalett. Har du problem med att vattnet inte rinner ner ordentligt, bubblar det när du spolar i handfat och toalett eller luktar det illa? Då kan det vara värt att spola rent innan det blir stopp i avloppet. Har det redan blivit stopp hjälper vi dig naturligtvis med det och löser stoppet!

Vi använder en metod som tillåter högre tryck vid stamspolningen än normalt. Trycket är mellan 50 och 450 bar beroende på stammarnas kondition och beläggningsgrad. Vid stamspolning använder vi alltid hetvatten. Ett uppdrag består vanligtvis av:

Stamspolning Stockholm

Hur arbetar vi?

Det finns flertal olika spolmetoder för att genomföra stamspolning av en fastighets avloppsstammar. Vi på Spoltjänst arbetar främst med roterande hetvattendysor som rengör rören inifrån med små fina jetvattenstrålar. Vilket tryck och hur varmt vatten vi ställer in i våra maskiner beror på typ av rör och hur mycket beläggningar som har ansamlats. Vid arbetets uppstart börjar vi alltid längst ner i fastigheten och arbetar oss sedan uppåt våning för våning. Detta gör vi för att undvika oförutsedda stamstopp, framförallt viktig som en del i vår kvalitetssäkring. Det finns alltid sugmaskiner och saneringsutrustning tillgängligt och är väl förberedda om något skulle gå fel eller om det vi hittar trasiga rör.Stamspolning har ett antal stora fördelar. För det första är det ett snabbt och effektivt sätt att rensa tillslutna avloppsrör. Det minskar problematiska metoder som plockning och mekanisk grävning, vilket ger långsiktiga kostnadsbesparingar. Stamspolning är också miljövänligare, eftersom den använder högtrycksvatten istället för kemiska lösningsmedel som kan skada miljön. Det möjliggör också en skonsam ansats, vilket gör att dina rördelar håller längre.

Hur ofta bör man spola stammarna ?

Det brukar normalt utföras med en intervall på 5-15 år beroende på stammarnas skick och hur de används. Kontakta oss idag för mer information och för att få en offert på det arbete ni behöver hjälp med.

Vilka områden i Stockholm jobbar ni inom?

Vi utför stamspolning Stockholm, Sollentuna, Danderyd, Täby, Märsta, Sigtuna, Järfälla, Vallentuna, Lidingö, Huddinge, Farsta, Tyresö, Nacka, Värmdö och i många fler områden i Stockholm. Kontakta oss här och följ oss gärna på sociala medier!