Akut stopp i avloppet

Akut stopp i avloppet är ett vanligt och stressande problem som kräver omedelbar åtgärd. Det finns många föremål som man inte bör kasta i toaletten. Dessa inkluderar sanitära produkter såsom avfall, bindor och tamponger. Allt detta kan orsaka stopp i ledningarna, men slå oss en signal så löser vi det! 

Akut stopp i avloppet? Spoltjänst hjälper dig!

Akut stopp i avloppet är aldrig kul och det finns flera olika anledningar till varför det sker. Ofta kan det förstås ha att göra med att det lagras fett och oljor från matlagningen i rören. Något som till slut kan orsaka stopp. I andra fall kan stoppet i avloppet bero på lägre vattentemperatur och/eller minskat vattenflöde. Vad som däremot är ovanligt är att stoppen beror på att själva rören är
utslitna. Därför bör man alltid, då man får stopp i avloppet, kontakta ett företag vars expertis är just avloppsrensning. Ett företag som Spoltjänst, helt enkelt!

Hos Spoltjänst arbetar bransch-experter med över tre decenniers erfarenhet av att fixa stopp i avlopp. Vi har mött alla tänkbara problem som man kan få i avlopp och vet därför vad som krävs för att lösa dem. Dessutom erbjuder vi också hjälp med att förebygga stopp i avloppet. Detta genom att vi regelbundet underhåller och spolar rören.

Behöver du hjälp med stopp i avloppet? Kontakta oss på Spoltjänst så hjälper vi dig! Du når oss på telefonnummer 011 – 33 00 22.


Begär offert


Läs mer om stopp i avlopp

Akut stopp i avloppet

Här är en lista med tips för att rensa dina avlopp själv:

Vaskrensare brukar klara arbetet bra om du har det hemma.

Ett annat tips är att använda diskmedel! Häll i minst en deciliter diskmedel i toalettstolen och låt det vara där. Häll försiktigt i det heta vattnet i toaletten och nu kommer diskmedlet hjälpa till att ”lösa upp” stoppet. 


Kontakta oss

Avloppsjour – Dygnet Runt alla dagar på året

Man vet aldrig när olyckan är framme. Stopp i avloppet kan uppstå när som helst, och det kommer naturligtvis alltid olägligt. Inte nog med att stopp i avloppet är irriterande.
Det kan också vara mycket skadligt för hela rörsystemet om det inte behandlas på korrekt sätt och inom kort. Skadorna kan i sin tur kosta fastighetsägaren mycket pengar, och därför är det viktigt att åtgärda så snart som möjligt. Eftersom stopp i avloppet inte tar hänsyn till våra arbetstider så vill vi finnas tillgängliga när helst det uppstår. Vi erbjuder därför jour 24 timmar om dygnet till alla! Följ oss gärna på sociala medier eller kontakta oss här!

Detta gäller alla dagar, utan undantag, hela året om. Vi utför dessutom alla olika typer av akuta spolnings-tjänster. Det kan vara allt ifrån låga vattentryck till högtrycksspolning, detsamma gäller variation av temperaturer. När vi blir kontaktade för rörjour tar vi med oss utrustning som gör att vi även kan utföra rörinspektion om det behövs. Du finner mer om våra tjänster inom rörinspektion längre ner.

Behöver du hjälp med stopp i avloppet med väldigt kort varsel? Kontakta oss på Spoltjänst på telefonnummer 011 – 33 00 22 så hjälper vi dig – oavsett vilken dag på året det är och vilken tid det är på dygnet!


Kontakta oss

Tips & Trix du kan göra själv mot stopp i avloppet

Undvik att spola ner fett

Detta är en av de allra vanligaste anledningarna till att rören i köket kloggar igen. När vi lagar mat använder vi oss av olja, margarin, smör och andra typer av fett. Många av oss har för vana att skölja av tallrikar och stekpannor i vasken efter måltiden, vilket gör att allt fett åker rakt ned i avloppet. En enda tallrik gör inte särskilt stor skillnad men om du räknar ihop hur många måltider du och din familj äter på en dag, en vecka, en månad och ett år samlar de där avsköljningarna snart ihop sig till en större mängd fett. Detta är dock enkelt att åtgärda, skrapa av din tallrik i soporna istället. Behöver du ändå spola ned lite fett, gör det alltid med varmt vatten istället för kallt

Rensa vattenlåset

Förhoppningsvis har inte problemet hunnit långt ned i rören utan kan ha stannat nära själva diskhon. Om du öppnar luckorna under diskhon och tittar på rören ser du ett vattenlås. Det kan du själv avlägsna med hjälp av vanliga verktyg som skruvmejsel och en skiftnyckel. Skruva försiktigt bort vattenlåset och rensa bort den oönskade smutsen som befinner sig där. Tänk på att inte spola ned smutsen i rören igen, släng den istället i soporna. När du väl har rensat vattenlåset kan det vara bra att skölja den ordentligt med något diskmedel som är fettlösande, så att du verkligen får bort alla fettpartiklar. Var försiktig även när du skruvar tillbaka vattenlåset och se till att tätningsringen sluter tätt. Testa vattenflödet försiktigt i början, så att du inte får en vattenläcka.

Ta hjälp av en vaskrensare

Verkar ditt problem sitta längre ned i rören? Ta hjälp av en vaskrensare för att nå lite längre. En vaskrensare kallas även för avloppsrensare och består av en sugkopp av gummi som är fastsatt på ett skaft av trä eller metall. När du trycker ned sugkoppen mot avrinningshålet bildas ett vakkum som med hjälp av det påföljande undertrycket kan göra så att smutspartiklar och avfall lossnar. Denna metod kan fungera om det förmodade stoppet ligger nära avrinningshålet och vattenlåset, men det har ingen verkan om stoppet är längre ned i rören. En vaskrensare kan behöva lite hjälp på traven, därför kan du skölja igenom rören med hett vatten och några droppar fettlösande medel innan du använder vaskrensaren

Ta hjälp av en professionell

Har du försökt med allt utan att lyckas få bort stoppet i ditt avlopp i köket? Ibland hinner problemen växa sig för stora för att man själv ska kunna ta hand om dem, då är det bra att ta hjälp av kunniga inom området. Vi på Spoltjänst kan hjälpa dig med rörinspektion, slamsugning och spolning om ditt problem har växt. Välkommen!