Stopp i köket

Spoltjänst - Vi hjälper dig med Stopp i köket!

Har du fått stopp i avloppet köket? Du behöver inte oroa dig, det är ett vanligt problem som många människor erfar någon gång i livet. Som tur är kan problemet bokstavligen lösas med ganska enkla medel.

Precis som med alla problem är det bäst att försöka åtgärda problemet redan innan det har hunnit växa sig stort. Om du vill motverka risken att få stopp i avloppet i köket finns det några tips som kan hjälpa dig på vägen mot renare rör. Vi tipsar även om vad du enkelt kan göra själv om det har gått så långt att rören faktiskt verkar ha kloggat igen.

Behöver du hjälp med stopp i avloppet? Kontakta oss på Spoltjänst så hjälper vi dig! Du når oss på telefonnummer 011 – 33 00 22.

Stopp i köket? Ajour - Dygnet Runt

Man vet aldrig när olyckan är framme. Stopp i avloppet kan uppstå när som helst, och det kommer naturligtvis alltid olägligt. Inte nog med att stopp i avloppet är irriterande.
Det kan också vara mycket skadligt för hela rörsystemet om det inte behandlas på korrekt sätt och inom kort. Skadorna kan i sin tur kosta fastighetsägaren mycket pengar, och därför är det viktigt att åtgärda så snart som möjligt. Eftersom stopp i avloppet inte tar hänsyn till våra arbetstider så vill vi finnas tillgängliga när helst det uppstår. Vi erbjuder därför Rörjour & VVS-Jour 24 timmar om dygnet till alla.

Detta gäller alla dagar, utan undantag, hela året om. Vi utför dessutom alla olika typer av akuta spolnings-tjänster. Det kan vara allt ifrån låga vattentryck till högtrycksspolning, detsamma gäller variation av temperaturer. När vi blir kontaktade för rörjour tar vi med oss utrustning som gör att vi även kan utföra rörinspektion om det behövs. Du finner mer om våra tjänster inom rörinspektion längre ner.

Behöver du hjälp med stopp i avloppet med väldigt kort varsel? Kontakta oss på Spoltjänst på telefonnummer 011 – 33 00 22 så hjälper vi dig – oavsett vilken dag på året det är och vilken tid det är på dygnet!

Tips & Trix du kan göra själv

Har du fått stopp i avloppet köket? Du behöver inte oroa dig, det är ett vanligt problem som många människor erfar någon gång i livet. Som tur är kan problemet bokstavligen lösas med ganska enkla medel.

Precis som med alla problem är det bäst att försöka åtgärda problemet redan innan det har hunnit växa sig stort. Om du vill motverka risken att få stopp i avloppet i köket finns det några tips som kan hjälpa dig på vägen mot renare rör. Vi tipsar även om vad du enkelt kan göra själv om det har gått så långt att rören faktiskt verkar ha kloggat igen.

Detta är en av de allra vanligaste anledningarna till att rören i köket kloggar igen. När vi lagar mat använder vi oss av olja, margarin, smör och andra typer av fett. Många av oss har för vana att skölja av tallrikar och stekpannor i vasken efter måltiden, vilket gör att allt fett åker rakt ned i avloppet. En enda tallrik gör inte särskilt stor skillnad men om du räknar ihop hur många måltider du och din familj äter på en dag, en vecka, en månad och ett år samlar de där avsköljningarna snart ihop sig till en större mängd fett. Detta är dock enkelt att åtgärda, skrapa av din tallrik i soporna istället. Behöver du ändå spola ned lite fett, gör det alltid med varmt vatten istället för kallt. När fett stelnar i rören kan det bli väldigt hårt och sitta fast på insidan av rören i många år, vilket gör att andra partiklar kan fastna lättare.

Verkar det ändå som att du har fått stopp i avloppet i köket och vet du inte hur du kan åtgärda det? Förhoppningsvis har inte problemet hunnit långt ned i rören utan kan ha stannat nära själva diskhon. Om du öppnar luckorna under diskhon och tittar på rören ser du ett vattenlås. Det kan du själv avlägsna med hjälp av vanliga verktyg som skruvmejsel och en skiftnyckel. Skruva försiktigt bort vattenlåset och rensa bort den oönskade smutsen som befinner sig där. Tänk på att inte spola ned smutsen i rören igen, släng den istället i soporna. När du väl har rensat vattenlåset kan det vara bra att skölja den ordentligt med något diskmedel som är fettlösande, så att du verkligen får bort alla fettpartiklar. Var försiktig även när du skruvar tillbaka vattenlåset och se till att tätningsringen sluter tätt. Testa vattenflödet försiktigt i början, så att du inte får en vattenläcka. Om ditt vattenlås var relativt rent när du såg insidan kan du nog tyvärr konstatera att problemet ligger längre ned i rören.

Verkar ditt problem sitta längre ned i rören? Ta hjälp av en vaskrensare för att nå lite längre. En vaskrensare kallas även för avloppsrensare och består av en sugkopp av gummi som är fastsatt på ett skaft av trä eller metall. När du trycker ned sugkoppen mot avrinningshålet bildas ett vakkum som med hjälp av det påföljande undertrycket kan göra så att smutspartiklar och avfall lossnar. Denna metod kan fungera om det förmodade stoppet ligger nära avrinningshålet och vattenlåset, men det har ingen verkan om stoppet är längre ned i rören. En vaskrensare kan behöva lite hjälp på traven, därför kan du skölja igenom rören med hett vatten och några droppar fettlösande medel innan du använder vaskrensaren. Tänk på att sugkoppens mynning måste sluta helt tätt mot underlaget, annars skapas inte trycket.

Har du försökt med allt utan att lyckas få bort stoppet i ditt avlopp i köket? Ibland hinner problemen växa sig för stora för att man själv ska kunna ta hand om dem, då är det bra att ta hjälp av kunniga inom området. Vi på Spoltjänst kan hjälpa dig med rörinspektion, slamsugning och spolning om ditt problem har växt. Välkommen!